Special Guests

Frida Elmström


Născută în Stockholm, Suedia, Frida Elmström și-a început cariera cinematografică fiind cameraman documentar, dar foarte repede a dezvoltat o pasiune pentru designul de lumini. La vârsta de 19 ani, a fost angajată la studioul de film al regizorului suedez Roy Andersson, unde a petrecut câțiva ani creând designul luminilor pentru lungmetrajul „Un porumbel așezat pe o ramură”, câștigător al marelui premiu Leul De Aur la Festivalul de Film de la Veneția 2014.

Amalia Mititelu


Amalia Mititelu a terminat secția Scenografie la UNArte în 2017 și de atunci a început să activeze în domeniul scenografiei de film lucrând pentru filme ca The Sisters Brothers, The Asset, Jönssonligan, Power și pentru serialul Killing Eve.

A făcut parte timp de un an din Departamentul de Artă al filmului suprarealist About Endlessness regizat de Roy Andersson având rolul de asistent scenograf pentru Frida Elmström si Anders Hellström. Mai târziu a colaborat din nou cu Directorul de Imagine Gergely Palos pentru filmul "Power" regizat de Mátyás Prikler realizând pictura de decor inspirându-se din stilul caracteristic Studio 24. A realizat, de asemenea, scenografia pentru scurtmetrajul Letiției Popa "Plajă în familie" și a colaborat în realizarea altor scurtmetraje unde a avut rolul de set dresser și asistent scenograf.

Oana Ghera


Oana Ghera este absolventă a Facultății de Film din cadrul UNATC I.L. Caragiale București, secția Comunicare Audiovizuală. În calitate de critic de film scrie cronici și articole de sinteza pentru Film Menu și contribuie cu articole pentru publicații online precum Liternet.ro sau Acoperișul de Sticlă. În 2014, a participat la workshopul de critică de film din cadrul Talents Sarajevo (Bosnia Herțegovina, 2014). Membru al juriului Internațional Students Meeting de la Festivalul de Film de la San Sebastian (Spania, 2014) și al juriului “Emile Cantillon” la Festivalul Internațional de Film Francofon de la Namur (Belgia, 2014). Membru al juriului Venice Days Awards (Italia, 2015). Din 2014, coordonează programul de educație cinematografică pentru liceeni Education à l'image și a fost selecționer al Festivalului Internațional de Film NexT.

Andra Tarara


Andra Tarara este realizatoare de film documentar, artistă video, fotografă, arhivistă. S-a născut în 1994 în Giurgiu, iar în prezent locuiește în București. A studiat Imagine de film și televiziune în cadrul UNATC „I.L. Caragiale” București, în 2013-2016, iar în 2018 a finalizat un masterat în antropologie vizuală la SNSPA București (Facultatea de Științe Politice, Master Studii Vizuale și Societate). „O moarte în familia mea” (premiera în cadrul Zilelor Filmului Românesc - TIFF 2018) este primul film realizat în calitate de regizoare, pentru care este nominalizată în 2019 la Premiile Gopo, categoria Tânără speranță. În prezent lucrează ca arhivist în cadrul Arhivei de Imagine a Muzeului Național al Țăranului Român și în proiecte independente pe fotografie și video. În 2020, primul său documentar de lungmetraj, „Noi împotriva noastră”, realizat în colaborare cu tatăl ei, a avut premiera internațională în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar Ji.hlava.


Locația: Amfiteatrul Palas