Octavia Chiru

Brandul „Octavia Chiru” a fost fondat în anul 2019 din dorința de a contopi sustenabilitatea cu arta purtabilă (wearable art).
Piesele vestimentare sunt compuse în linii clasice, la care se adaugă detalii deconstruite, accente țesute și elemente tricotate.
Sustenabilitatea deține un loc important, majoritatea ținutelor sunt concepute din materiale biodegradabile precum lâna, bumbacul și inul. Metoda de lucru aleasă pentru realizarea pieselor este una prietenoasă cu mediul înconjurător, astfel acestea sunt țesute la gherghef sau tricotate la andrele.
„Arta purtabilă” ia naștere din dorința excesivă de a fi „în trend cu moda”. Chiar dacă nu avem nevoie de un anumit obiect vestimentar, noi îl achiziționăm doar pentru că este la modă, iar cum se demodează îl aruncăm. Astfel, pentru această problemă Octavia Chiru propune piese vestimentare multifuncționale care pot fi folosite și după demodare, de data aceasta ca obiecte decorative. Fusta se transformă în tapiserie pentru perete, capa în abajur sau chiar în covor și lista poate continua.
O fuziune de materialități, nuanțe și forme.