LU:NE

/lu:ne/ = transcripția fonetică a cuvântului latin „lunae”, care se traduce ca forma de plural pentru „lună”. LU:NE s-a înființat în anul 2019 având originile în București și aparține celor doi tineri designeri, absolvenți ai Universității Naționale de Arte din București, Eli Vanghelici și Raluca Gheorghe. Toată povestea a început de la fascinația celor două pentru strălucire, eleganță și feminitate, dar și de la faptul că ele se completează reciproc prin personalitățile contrastante: una este rațională și pragmatică, iar cealaltă este visătoare și exuberantă. Asemenea lor, LU:NE este o combinație între simplitatea liniilor și opulența texturilor care reflectă identitatea brandului - extravagant, „glamorous” și îndrăzneț. Totodată, unul din principiile LU:NE este acela că piesele vestimentare nu sunt unele sezoniere, ci mai degrabă sunt piese de colecție care să reziste trecerii timpului.

Astfel, la finalul anului 2019, LU:NE a lansat prima colecție capsulă, în urma căreia noi piese sunt adăugate lună de lună. Fiecare element este gândit în așa fel încât să pună în valoare silueta feminină, având drept inspirație forme iconice din istorie, când totul era opulent, strălucitor și distins. Piese precum corsetul evului mediu sau deux-pièces-ul clasic sunt elevate atât printr-o gamă largă de culori îndrăznețe, cât și prin dramatismul accesorizării lor cu pene, cristale sau paiete.

Cu toate că brand-ul activează din luna noiembrie a anului 2019, piese din prima colecție capsulă LU:NE au apărut în publicații precum: Cosmopolitan, Feroce Magazine, MODIC, Unica, Glamour.