ANDRA HANDARIC STUDIO

Având rădăcinile în Transilvania, ANDRAHANDARICstudio este un brand internațional fondat în 2015 și axat pe designul avangardist de modă.
„Black Clothes White Souls” întruchipează nucleul în jurul căruia brandul își dezvoltă valorile, concentrându-se pe particularitățile interioare ale indivizilor și libertatea exprimării de sine, printr-un univers particular al formei și texturii.
Estetica ANDRAHANDARICstudio este definită de forme geometrice curate, texturi organice, procese experimentale, cu accent pe versatilitate și durabilitate. Colecțiile se inspiră din îmbrăcămintea monahală, urmărind să sublinieze valoarea spirituală care există într-un mediu auster.
Conceptul se bazează pe dihotomia acoperirii fizice și a dezvăluirii spirituale, ca o provocare a contemplației interioare.
Haina este un adăpost, un strat protector sub care misterul recapătă valoare prin nenumărate modalități de interacțiune cu purtătorul. Până acum, brandul a prezentat în timpul Săptămânii Modei din Paris, Romanian Design Week, Skopje Design Weekend, Fashionclash Maastricht, Feeric Fashion Week.

Andra a absolvit studiile de design vestimentar la Universitatea Westminster Londra / IED Barcelona ca rezultat al câștigării concursului CREACTÍVATE. Studiile sale anterioare - la Universitatea de Artă și Design Cluj Napoca și Ecole Supérieure d’Art et Design Saint-Etienne France - i-au trezit interesul de a explora granițele dintre artă și modă.
După absolvire, a devenit ucenică în studioul lui Gareth Pugh din Londra, unde a asistat designerul la crearea colecției sale de toamnă / iarnă ‘14.
Colecția ei de Licență „-ARGAT”, care chestiona identitatea culturală în contextul globalizării, având puternice influențe din folclorul românesc, a devenit finalistă la concursul ModaFad T_Project Awards și a fost prezentată la 080 Barcelona Fashion Week.

După ce s-a întors în țară, Andra a lansat propriul brand cu performance-ul „ISIHIA-Manifest for the spirit” la Feeric Fashion Week Sibiu, unde și-a prezentat prima colecție ready-to-wear.
În prezent, ea se ocupa de direcția creativă, designul și managementul brandului ANDRAHANDARICstudio, dar lucrează și la proiecte artistice personale sau colaborări care implică instalație, design de costume, scenografie și performance.