Ceea ce la primele 12 ediții era secțiunea de Debut (numită, în timp, de către presa de specialitate, locul de lansare a multora dintre designerii români consacrați) se transformă în INNOVATIVE FUTURE PLATFORM. Scopul principal al noului concept este de a răspunde la întrebări legate de ce poate să însemne viitorul acestei industrii în România, cu deschidere spre contextul internațional.
Curatoria este realizată de coordonatorul Innovative Future Platform Lucian Broscățean, alături de consultantul creativ al secțiunii Ioana Ciolacu.
Anul acesta secțiunea va cuprinde o selecție de creativi care au deja în CV participări consistente la evenimente profesioniste, încununate cu diferite premii și/sau nominalizări. În selecție nu sunt doar designeri vestimentari, sunt și designeri de obiect sau scenografi, performance artists, arhitecți care realizează accesorii, etc. Proiectele creative cu o identitate vizuală bine conturată (lucru care a contat mult în curatoria secțiunii) vor fi prezentate sub forma de colecții individuale sau de grup. Estetic, ele se vor înscrie în două mari zone generate de conceptele responsabilitate și inovație, cu tot ceea ce implică acestea.
Se vor crea conexiuni cu fabrici de confecții, producători, artizani și cu alte evenimente profesionale și fashion week-uri. Cele mai bune colecții vor fi premiate de specialiști din domeniu. Costurile pentru prezentare sunt acoperite de FEPIC și de către partenerii RCW.
Prin acest proiect ne propunem să sprijinim demersurile inovative și să ajutăm la construirea unui viitor sănătos pentru industria modei din România, încurajând producția locală și invitând experți din diferite domenii să fie mentori pentru creativii participanți.
Pentru următoarea ediție, cea din 2022, se va face un Call For Projects, începând din luna octombrie 2021. Toate detaliile vor fi anunțate pe site-ul oficial.