Curator secțiune: Platforma SHARE Architects Sub organizarea Asociației Studenților Arhitecți Iași (ASAI), în colaborare cu celelalte asociații studențești
1. Tramvaiul creatorilor
Activitatea artistică se desfășoară timp de două zile, în două etape, în interiorul „Tramvaiului Artelor”, vehicul personalizat tematic prin pictură în cadrul proiectului cultural „Iași - orașul tramvaielor pictate”. Etapa întâi presupune organizarea unui atelier dinamic de desen. La atelier vor participa 10 artiști tineri din Iași care timp de două ore vor realiza crochiuri după cadrele surprinse pe fereastră, în timpul unui circuit în oraș cu tramvaiul. „Tramvaiul Artelor” va circula timp de două ore pe principalele artere ale Iașului, devenind totodată un vector de promovare a festivalului. Etapa a doua presupune realizarea unei expoziții statice în tramvai cu lucrările realizate în timpul atelierului. Tramvaiul va putea staționa în rondul din Târgu Cucu, fiind transformat pentru câteva ore în galerie expozițională neconvențională. Organizatori ai activității: Asociația Tramclub Iași, cu sprijinul Companiei de Transport Public Iași și al Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași
2. Expoziție desen arhitectură ”Great Monthly Challenge”
Expoziție exterioară cu lucrările digitale ale oamenilor implicați în Facultatea de Arhitectură din Iași (FAI), fie ei studenți, profesori, absolvenți și nu numai, făcute în cadrul competiției lunare ”Great Monthly Challenge”. Lucrările explorează concepte și tematici diverse prin intermediul colajului, desenului și al fotografiei dintr-o perspectivă arhitecturală, dorind astfel șă promoveze într-un soi de manifest grafic viața interioară a universului academic FAI.
Organizatori ai activității: asist.dr.arhitect Teodor-Stanciu Tiberiu, asist.dr.arhitect Costea Ramona
3. Pictură murală Artipică
4 picturi murale de aproximativ 8 m.p. care să se “prelingă” de pe fiecare dintre cele 4 picioare al podului Trancu peste taluzul betonat al albiei Bahluiului.
4. Un metru de Parc urban pe malul Bahluiului
Se dorește sugerarea potențialului transformativ al Bahluiului de a deveni un parc urban. Propunerea se dorește a fi un sistem autosusținător, cu un design naturalist, ce poate fi menținut prin îngrijiri minime. Conceptul de amenajare este centrat pe crearea unor spații umbrite prin plantarea de copaci și arbuști (salcie plângătoare, Tamarix, Wisteria, Eunymus, cireș japonez) ce pot să influențeze microclimatul generat de traficul intens din zonă, precum și pe îmblânzirea prin vegetație punctuală a talazurilor cimentate și a zonei de sub pod.
Ca temă secundară ce se leagă și de propunerea pentru pavilionul ASAI, este activarea simțurilor prin plantarea de ierburi aromatice, de flori vizual interactive și generarea unor efecte auditive prin frângerea cu pietre decorative a unei porțiuni din Bahlui (pentru a auzi curgerea apei).
Organizatori ai activității: Asociația Studenților Peisagiști Iași, ASAI
5. Workshop construcție bărcuțe
Un workshop ghidat de fabricat bărcuțe din materiale reciclate, adresat copiilor mari și mici ce se va desfășura pe malul Bahluiului cu intenția de a lansa bărcuțele după ce sunt finalizate, dacă va fi amplasată o plasă pentru a le capta . Pe lângă experiența hands on a construirii se va explica fizica unui obiect flotant.
Organizatori ai activității: Asociația Experimentis, ASAI
6. Utopii pe râu, concurs de ilustrații
Pornind de la doua fotografii ale Bahluiului, făcute de pe pasarela Trancu se va desena/ilustra/cola pe ele viziuni utopice, haioase ce ar putea popula râul, malurile sale și împrejurimile. Se vor crea doi suporți de lemn/metal amplasați în poziția din care au fost făcute fotografiile, ce vor avea o ramă deschisă sus unde se pot plasa pe rând ”diapozitivele” cu ilustrații. Diapozitivele vor fi realizate în cadrul unui concurs intern în interiorul Facultății de Arhitectură.
Organizatori ai activității:
Asociația Studenților Peisagiști Iași, ASAI
7. Walk and Talk with an Architect
5 voluntari arhitecți/studenți la arhitectură vor purta câte o pancartă cu textul : ”Hai să vorbim Arhitectură!” și vor încuraja trecători să facă o plimbare de-a lungului Bahluiului în care să dialogheze răspunzând poate la întrebări cu/ despre arhitectură.
Organizatori ai activității: Asociația Civica și DeArhitectura
8. Pavilion ASAI, Prin ochii altora
Instalație interactivă care să adreseze tema pandemiei și cum s-a schimbat modul în care relaționăm, oferind sugestii prin care arhitectura și gestionarea spațiului ne pot permite moduri alternative de interacțiune.
Organizatori ai activității: Asociația Studenților Peisagiști Iași, ASAI
Locația: Splai Bahlui mal stâng (Podu Roș - Iulius Mall)