Cristina Lazăr

Brandul Cristina Lazăr apare odată cu prima colecție personală „Generații”, care a fost selectată de Irina Schrotter să participe la Festivalul Internațional de Modă de la Iași și care avea ca sursă de inspirație costumul național, bazându-se pe mixări de motive tradiționale într-o notă contemporană. Cristina Lazăr este absolventă a Facultății de Arte și Design din Timișoara și doctorand în Artele Vizuale, având lansate 5 colecții personale și 3 mini colecții prezentate în diferite evenimente naționale de profil, ca Soirees de la Mode, București, și Timișoara Fashion Week.

Cristina Lazăr abordează un design proaspăt în linii simple, forme epurate cu accente compoziționale de elemente unicat, manufacturate. Toate acestea fiind într-o continuă adaptare, urmărind spiritul și rafinamentul cromatic, înainte să urmărească noile trenduri. Își propune crearea unor piese versatile, în care accentul pe calitate și funcționalitate sunt principii de bază ale brandului.
Colecția de accesorii unicat „Second Life“ completează propunerile brandului, urmărind aceeași linie și căutare în design cu accent pe inovație. Cristina Lazăr proiectează în această colecție asocieri contrastante de materiale și texturi, cum este pielea naturală și rășina epoxidică în care înglobează flori, frunze, bucăți de lemn, scoarță de copac etc.