Conferințele Inspiraționale „New Cities” abordează o nouă viziune de dezvoltare a orașelor adaptate la provocările urbane contemporane și calitatea vieții în oraș. Conferințele dezvoltă filosofia unui „oraș uman”, promovând participarea și implicarea în viața orașului, a modului în care individul trebuie să fie adus înapoi în centrul discuției despre viitorul planificării urbane.
Invitații din public, format din oameni de cultură, arhitecți, urbaniști, peisagiști, profesori, arhitecți șefi, ingineri, antreprenori, reprezentanți ai administrației locale și centrale, reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale, specialiști în managementul transportului, specialiști în calitatea mediului, studenți, public larg, vor fi purtați într-o fascinantă călătorie de 4 ore prin orașele lumii, cu probleme în prezent, cu soluții în viitor.
Cum vor evolua orașele? Sunt orașele suficient de prietenoase cu locuitorii lor? Care sunt tendințele mondiale în urbanism? Vom trăi în orașe verticale?
Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vor răspunde speakerii invitați.
PROGRAM Conferințele Inspiraționale „New Cities”
JOI, 3 iunie 2021
Locație: Sala Voievozilor, Palatul Culturii
Interval orar: 10:30 - 14:30
Gazdele evenimentului: Mihai Driscu - președinte OAR Iași și Florin Mindirigiu - fondator SHARE Architects
VINERI, 4 iunie 2021
Locație: Sala Voievozilor, Palatul Culturii
Interval orar: 10:30 - 14:30
Gazdele evenimentului: Mihai Driscu - președinte OAR Iași și Toni Hrițac - Redactor Șef Ziarul de Iași
Invitați:
arh. Alexandru Gavozdea
Președinte Ordinul Arhitecților din România
prof. dr. arh. Augustin Ioan
Profesor Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu Bucureşti
arh. Șerban Țigănaș - co-fondator Dico & Tiganas, Secretar General UIA, președinte SHARE Society, decan Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Cluj-Napoca
"Studiu de caz: Palas Campus, o zonă renăscută a Iașului”.
Palas Campus este una dintre cele mai mari clădiri de birouri din România ca suprafață, ajungând la peste 60.000 mp închiriabili, care consolidează centrul orașului drept o destinație care susține evoluția antreprenoriatului local și a industriilor creative. Dezvoltarea Palas Campus are în total un număr de 9 niveluri (2S+P+6E) și este compusă din 6 corpuri care sunt amplasate pe o bază comună cu 4 niveluri supraterane. Aceste corpuri sunt proiectate cu înălțimi diferite în concordanță cu silueta urbană, având spații verzi perimetral clădirii cât și pe terasa de la etajul 4.