Arta se mută la Iași și aduce expoziții spectaculoase

Arta se mută la Iași și aduce expoziții spectaculoase și o premieră la Palatul Culturii, în cadrul Romanian Creative Week

Iașul se va transforma în nucleul creativității, în perioada 2-6 iunie 2021, când va avea loc Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești și primul mare eveniment cu public organizat anul acesta în România.

Romanian Creative Week îi va încânta pe ieșeni cu o serie de festivaluri care vor îmbina creativitatea cu arta: renumitul festival de modă Romanian Fashion Week va reveni la Iași după un deceniu de la ultima sa ediție, Architecture, Moldova Film Festival, Musicalling, VegFest, House of influencers.

Visual Arts, organizat de RCW în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Palas și Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, se alătură acestor mari festivaluri, aducând împreună artiști tineri și consacrați, în cadrul unor expoziții inedite.

Una dintre surprizele Visual Arts este expoziția de pictură și sculptură intitulată „With and without wings“, organizată de RCW în parteneriat cu Raiffeisen Bank.

HumansAntiCafe va găzdui cu generozitate această expoziție, care va aduce împreună cinci artiști: Felix Aftene, Vladlen Babcinețchi, Gabriel Caloian, Claudiu Ciobanu, Sorin Pătrășcanu. În 5 iunie, între orele 11.00 și 12.30, publicul va avea ocazia să-și întânească, în cadrul expoziției, artiștii preferați.

Tot la Visual Arts va mai putea fi admirată Immersive, o expoziție de artă plastică propusă de MECENA.ART. Folosind lumini, sunet, scenografie, miros și efecte speciale, publicul va pătrunde direct în universul creativ al artiștilor, o experiență care îl va purta către o nouă lume imaginară. Evenimentul va însemna și o premieră pentru Iași: Sala Mașinilor a Palatului Culturii, spațiu care va găzdui expoziția, se va deschide pentru prima oară publicului.

Despre Romanian Creative Week:

Romanian Creative Week este un eveniment organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) – singura federație patronală reprezentativă la nivel național ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. Înființată la Iași, în 2011, FEIPC a organizat până în prezent peste 50 de acțiuni de promovare națională și internațională a industriilor creative românești.

Amănunte despre RCW, pe www.2021.romaniancreativeweek.ro și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și pe canalul de YouTube.


Echipa Romanian Creative Week
W: www.2021.romaniancreativeweek.ro
E: presa@2021.romaniancreativeweek.ro