Programul show-urilor de modă pentru fiecare zi a celebrului festival de la Iași

Romanian Fashion Week, cel mai cunoscut și longeviv eveniment dedicat industriei modei românești, reînvie la Iași după un deceniu de la ultima sa ediție

Romanian Fashion Week, cel mai cunoscut și longeviv eveniment dedicat industriei modei românești, reînvie la Iași după un deceniu de la ultima sa ediție, aducând împreumă designeri tineri și consacrați. Festivalul va avea loc în cadrul Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești și primul mare eveniment cu public organizat în 2021 în capitala Moldovei.

Smaranda Almășan, Venera Arapu, Lucian Broscățean, Ioana Ciolacu, Mirela Diaconu, Mihaela Glăvan, Atelier Hamza, Jolidon, Andreea Bădală – Murmur, Patzaikin, Andrea Tincu, Irina Schrotter sunt designerii consacrați care și-au anunțat prezența la ediția din acest an a Romanian Fashion Week. Lor li se vor alătura zeci de tineri designeri.

Programul complet al prezentărilor designerilor este:

Show-urile de modă vor putea fi urmărite atât live, în grădinile Palas, cât și online, spectacolele fiind transmise pe paginile de Facebook și de Instagram ale Romanian Creative Week, precum și pe canalul de YouTube al evenimentului.

Festivalul de la Iași este cunoscut drept o rampă de lansare pentru tinerii creatori de modă. De-a lungul celor 12 ediții organizate până acum, Romanian Fashion Week a lansat peste 40 de tineri designeri, unii dintre ei urmând a fi prezenți, ca designeri consacrați, la evenimentul de luna viitoare.

Piesele de rezistență ale colecțiilor Romanian Fashion Week 2021 aparținând fiecăruia dintre designerii participanți vor putea fi admirate de aproape în cadrul Expo RCW 2021, expoziție care va putea fi vizitată în fiecare zi a evenimentului, în spectaculosul atrium al Palatului Culturii din Iași. Expoziția va fi o incursiune în moda românească, dar și o proiecție a ceea ce poate fi viitorul acestei industrii.

Mai multe detalii despre designerii români care vor fi prezenți la Romanian Fashion Week, precum și despre Expo RCW 2021 pot fi găsite aici:

2021.romaniancreativeweek.ro/fashion/the-catwalk/romanian-designers
2021.romaniancreativeweek.ro/innovative-future-platform/designeri-ifp
2021.romaniancreativeweek.ro/fashion/expo-rcw-2021

Despre Romanian Creative Week:

Într-o perioadă în care industriile sunt lovite puternic de pandemie, Romanian Creative Week își propune să facă un pas firesc, dar mai ales în siguranță, pentru dezvoltarea industriilor creative autohtone. Iașul se va transforma, între 2 și 6 iunie 2021, în nucleul creativității din România, găzduind nume sonore din domenii precum modă, arhitectură, muzică, film, publicitate, new media, design industrial.

RCW este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) – singura federație patronală reprezentativă la nivel național ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. Înființată la Iași, în 2011, FEIPC a organizat până în prezent peste 50 de acțiuni de promovare națională și internațională a industriilor creative românești.

Mai multe detalii despre RCW, pe www.2021.romaniancreativeweek.ro și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și pe canalul de YouTube.


Echipa Romanian Creative Week
W: www.2021.romaniancreativeweek.ro
E: presa@2021.romaniancreativeweek.ro