Romanian Creative Week: 2-6 iunie 2021

Romanian Creative Week (RCW), va avea loc la Iași, în perioada 2-6 iunie 2021.

Romanian Creative Week (RCW), va avea loc la Iași, în perioada 2-6 iunie 2021

Sub tema (in)between, evenimentul va găzdui o serie de evenimente în care tehnologia întâlnește creativitatea într-o săptămână creativă hibridă. Expoziții indoor și outdoor, workshopuri, showuri de modă, proiecții de filme, muzică live sunt doar câteva dintre atracții.

Organizatorul principal este Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) având ca parteneri strategici Primăria Iași și Ansamblul Palas.

La această primă ediție a Romanian Creative Week, Romanian Fashion Week (un eveniment cu o tradiție de mai mult de 10 ani) se dezvoltă pe domenii ca: arhitectură, arte interpretative, muzică, film, arte vizuale, publicitate, new media (instalații interactive computerizate, realitate virtuală și realitate augmentată) și design industrial.

Obiectivul este acela de a facilita întâlnirea dintre tinerii creativi cu profesioniști ai domeniilor vizate într-un efort comun de promovare, dezvoltare și consolidare a industriilor creative atât în țară cât și în regiune.

În cadrul RCW secțiunea de cinematografie va fi prezentată de Moldova Film Festival, singurul festival de film arthouse din Iași care propune o abordare curatorială centrată mai ales pe calitatea artistică a filmelor, lucrări ale unor cineaști contemporani care, până în momentul de față, nu au putut fi văzute în sala de cinematograf. Tema ediției pilot de anul acesta este Closing the Gap, o temă prin care organizatorii încearcă să construiască o hartă a distanțării și care propune spectatorilor o reflecție asupra acestui concept printr-o suită de filme care îl abordează în discursurile lor cinematografice.

Totodată, Moldova Film Festival, pe lângă selecția de filme, propune publicului întâlniri cu cineaști, ateliere și conferințe, petreceri tematice, dar și o mini-galerie de artiști new-media care vor experimenta diferite narațiuni virtuale.

MFF deschide înscrierile de scurtmetraje românești care vor rula în competiția primei sale ediții și își propune să prezinte o selecție a celor mai bune scurtmetraje de artă realizate în ultimii doi ani de zile. Înscrierile sunt deschise până pe data de 7 aprilie 2021 și sunt disponibile prin intermediul website-ului oficial al Moldova Film Festival, la următoarea adresă: https://moldovafilmfestival.com.

Tot în cadrul RCW va avea avea loc și VegFest, în perioada 4-6 iunie.

După succesul VegFest (singurul festival vegan din România) care a avut loc în 2019 la București și care a adunat peste 60 de expozanți cu produse vegetale și a atras peste 6.000 de vizitatori, Asociația Veganilor din România, inițiatorul și organizatorul evenimentului, alături de asociația locală Common Ground își propun să contribuie din acest punct de vedere la dezvoltarea tuturor comunităților din țară, motiv pentru care anul acesta VegFest va avea loc exclusiv în Iași, unde au plănuit ateliere, conferințe, evenimente de degustare, cooking show-uri și, proiectul la care țin cel mai tare: amenajarea într-o zonă accesibilă a unei grădini urbane participative în vederea combaterii excluziunii sociale de care să beneficieze întreaga comunitate și prin care să propună o economie circulară.

Informațiile și detaliile despre fiecare domeniu creativ reprezentat în Romanian Creative Week vor avea update pe www.2021.romaniancreativeweek.ro

Comunicările (legate de conținutul și programul secțiunilor dedicate industriilor creative) vor fi făcute în permanență publicului care ne va putea urmări atât offline (în conformitate cu condițiile comunicate de autorități) cât și online.